Žurnal 24 Četrtek, 24. april 2014, 00:03

  • Čet 9 do 21 °C
  • Pet 9 do 19 °C
več na vreme.net
Tiskana izdaja Sponzor

Nacionalna raziskava branosti

2 komentarja

Žurnal dominira na vrhu

Žurnal ali Žurnal24 vsak teden vzame v roke 778.000 bralcev. To je skoraj vsak drugi Slovenec v starosti od 10 do 75 let. Sobotni Žurnal je sicer še nekoliko povečal število svojih bralcev. Vsako številko v povprečju prebere kar 424.000 bralcev ali vsak četrti Slovenec, je pokazala nacionalna raziskava branosti.

G. N. / Ljubljana

 

Žurnal ali Žurnal24 vsak teden lista 1.500.000 rok.

S tem je Žurnal še utrdil svoje mesto na vrhu najbolj branih tiskanih medijev v Sloveniji.

Na drugem mestu mu sledi Vikend magazin, nato pa Nedeljski dnevnik, Pilot in Ona (več podatkov v grafu 1). Edini, ki presega mejo 400 tisoč bralcev, je Žurnal. Tokratna raziskava je sicer pokazala stabilno branost 10 najbolj branih tiskanih medijev, med katerimi je tudi naš časnik Žurnal24, saj med prvo deseterico ni prišlo do nobene statistično značilne spremembe.

Žurnal – edini s preko 400 tisoč bralci.  


Med splošno-informativnimi dnevniki je prav Žurnal24 še naprej z naskokom na vrhu z 278 tisoč bralci vsak dan. Sledi mu Delo s 122 tisoč bralci, pa Dnevnik in Večer (več podatkov v grafu 2). V kategoriji vseh časnikov je na vrhu tabloid Slovenske novice.

Kot je že znano, Žurnal24 izstopa tudi po sestavi svojih bralcev, saj izrazito prevladujejo delovno aktivni prebivalci z visoko kupno močjo in mladi s sodobnimi nakupovalnimi navadami.

Andraž Zorko, direktor medijskih raziskav pri Valiconu: "Žurnal ostaja najbolj bran slovenski časopis. V povprečju eno številko prebere oziroma prelista skoraj vsak četrti prebivalec Slovenije med 10 in 75 let.

Po ukinitvi podobnega brezplačnika je bilo pričakovati, da se bo doseg še nekoliko povišal in to se je tudi zgodilo. Doseg Žurnala odraža trend povišane branosti časopisov, ki so bralcem razpoložljivi oziroma dostopni, kot so priloge dnevnikov in seveda brezplačniki.

Žurnal24 ohranja naskok pred drugimi.  

Žurnal24 je po treh letih izhajanja očitno dosegel svoj vrh pri povprečnem dosegu okoli 280 tisoč bralcev na številko, kar ga uvršča na drugo mesto med dnevnimi časopisi oziroma na deveto med vsemi tiskanimi mediji. Rezultat je enak kot v enakem obdobju pred letom dni, kar kaže na očitno stabilizacijo dosega in pozicije tega časopisa na trgu."

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarja (2)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Najnovejše galerije

Morda vas še zanima